Wat zijn genitale wratten?

In Nederland is het hebben van genitale wratten de meest voorkomende soa die wordt veroorzaakt door een virus. Genitale wratten zijn wratten die op de geslachtsdelen zitten, de afmeting, vorm en plaats waar ze verschijnen kunnen per persoon verschillen. Je krijgt ze door seksueel contact. HPV-type 6 en HPV-type 11, zijn de belangrijkste veroorzakers van genitale wratten. De incubatieperiode, hiermee wordt bedoelt de tijd tussen het oplopen en het zichtbaar worden van de wratten, duurt 1 tot 8 maanden, maar gemiddeld zo’n 3 maanden.

Genitale wratten beginnen klein, groeien en kunnen zich verder uitbreiden. Ze groeien meestal in groepjes. Ze zijn rozerood of grijswit van kleur. Genitale wratten komen vaak voor. Je kunt het HPV-virus oplopen en doorgeven zonder dat je het merkt.

Wil je zeker weten of je genitale wratten hebt? Laat een test afnemen bij je huisarts of bij een van onze huisartsen.

Meer lezen over SOA's?

Meer weten over de diverse SOA’s die er zijn? Klik op de SOA voor meer uitleg:

Consult en medicatie

Heb je een (zelf) test gedaan en is daaruit gekomen dat je een SOA hebt? Bij ons kun je snel en discreet een online consult doen en vervolgens medicatie thuisgestuurd krijgen. We maken onderscheid tussen een SOA consult en PrEP consult.

SOA consult en medicatie

Heb jij een zelftest gedaan of SOA test laten doen en ben je positief getest met een van bovengenoemde SOA’s? Dan heb je een behandeling nodig. Bij de SOA Direct Kliniek kun je nu een online consult doen, om vervolgens de medicatie thuisgestuurd te krijgen. Het is ook mogelijk om een consult in Ederveen te laten plaatsvinden en direct de medicatie mee te krijgen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via het contactformulier, om een afspraak te maken. Kosten zijn inclusief medicatie, BTW en verzendkosten.

Tarief consult + medicatie: 45 euro

PrEP consult en medicatie

Door jezelf te beschermen met PrEP, zorgt de pil wanneer je in aanraking komt met hiv, dat de besmette cellen niet kunnen binnendringen. Bij de SOA Direct Kliniek kun je nu een online consult doen, om vervolgens de medicatie thuisgestuurd te krijgen. Het is ook mogelijk om een consult in Ederveen te laten plaatsvinden en direct de medicatie mee te krijgen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via het contactformulier, om een afspraak te maken. Kosten zijn inclusief BTW.

Tarief consult: 90 euro (consult + medicatie)

Na het consult nemen we contact met je op voor medicatie. Na het eerste consult en medicatie (voor 1 maand), kun je nog 3 herhaalrecepten krijgen voor €57,50 per recept.