Wat is Hepatitis B?

Hepatitis B is een ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door het hepatitis B-virus. Het hepatitis B virus wordt overgedragen door seksueel contact met (menstruatie)bloed, voorvocht en sperma. Het hepatitis B-virus is ook overdraagbaar via orale seks als er contact is geweest met bloed, voorvocht en sperma. Het gebruik gezamenlijk gebruik van sekspeeltjes (dildo’s) en seksuele technieken waarbij bloed vrijkomt zijn ook een risico voor besmetting.

Zonder behandeling kan je lever voorgoed beschadigd raken. Wat zijn de klachten en hoe kom je er vanaf? Je kunt je laten inenten tegen hepatitis B. Van hepatitis B merk je vaak niks. De klachten komen meestal pas twee tot drie maanden na het moment van besmetting. Ze kunnen tot zes maanden duren. Als al je klachten zijn verdwenen, dan kun je nog maandenlang moe blijven.

Symptomen hepatitis B

Mogelijke symptomen van hepatitis B kunnen zijn:

– vermoeidheid, lichte koorts, misselijkheid
– spier- en gewrichtspijn
– huidafwijkingen
– pijn in de onderbuik
– geelzucht

Wil je zeker weten of je hepatitis B hebt? Doe een zelftest of laat een test afnemen bij je huisarts of bij een van onze huisartsen.

Meer lezen over SOA's?

Meer weten over de diverse SOA’s die er zijn? Klik op de SOA voor meer uitleg:

Consult en medicatie

Heb je een (zelf) test gedaan en is daaruit gekomen dat je een SOA hebt? Bij ons kun je snel en discreet een online consult doen en vervolgens medicatie thuisgestuurd krijgen. We maken onderscheid tussen een SOA consult en PrEP consult.

SOA consult en medicatie

Heb jij een zelftest gedaan of SOA test laten doen en ben je positief getest met een van bovengenoemde SOA’s? Dan heb je een behandeling nodig. Bij de SOA Direct Kliniek kun je nu een online consult doen, om vervolgens de medicatie thuisgestuurd te krijgen. Het is ook mogelijk om een consult in Ederveen te laten plaatsvinden en direct de medicatie mee te krijgen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via het contactformulier, om een afspraak te maken. Kosten zijn inclusief medicatie, BTW en verzendkosten.

Tarief consult + medicatie: 45 euro

PrEP consult en medicatie

Door jezelf te beschermen met PrEP, zorgt de pil wanneer je in aanraking komt met hiv, dat de besmette cellen niet kunnen binnendringen. Bij de SOA Direct Kliniek kun je nu een online consult doen, om vervolgens de medicatie thuisgestuurd te krijgen. Het is ook mogelijk om een consult in Ederveen te laten plaatsvinden en direct de medicatie mee te krijgen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via het contactformulier, om een afspraak te maken. Kosten zijn inclusief BTW.

Tarief consult: 90 euro (consult + medicatie)

Na het consult nemen we contact met je op voor medicatie. Na het eerste consult en medicatie (voor 1 maand), kun je nog 3 herhaalrecepten krijgen voor €57,50 per recept.