Wat is gonorroe?

Gonorroe wordt veroorzaakt door de neisseria gonorrohoeae ofwel gonokok. De gonorroe bacterie nestelt zich in de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel en ogen. Deze bacterie kan tijdens (onbeschermd) seksueel contact tussen twee personen worden overgebracht. Niet alleen door penetratie, maar ook door direct contact van de slijmvliezen van de keel, vagina, plasbuis of de anus. Slijmvliezen kunnen ook tijdens een vrijpartij via vingers of speeltjes overgedragen worden. Je voorkomt een gonorroe door veilig te vrijen. Gebruik een condoom bij beffen, pijpen en penetrerende seks.

Gonorroe komt veel voor, vooral bij mannen die seks hebben met mannen. Vrouwen merken vaak weinig of niets van gonorroe. Mannen hebben meestal wel duidelijke klachten. Niet voor niets noemen we gonorroe bij mannen een druiper. De eerste klachten krijg je vrij kort nadat je de gonokok-bacterie hebt opgelopen. Ook al heb je geen klachten kun je bacteriën toch doorgeven.

De gevolgen kunnen ernstig zijn als je gonorroe niet laat behandelen. De infectie kan dan verder je lichaam ingaan. Vrouwen kunnen een eileiderontsteking krijgen. Hierdoor kun je onvruchtbaar worden en heb je meer kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Mannen kunnen door gonorroe een bijbalontsteking of een ontsteking aan de prostaat krijgen.

Wil je zeker weten of je gonorroe hebt? Doe een zelftest of laat een test afnemen bij je huisarts of bij een van onze huisartsen.

Meer lezen over SOA's?

Meer weten over de diverse SOA’s die er zijn? Klik op de SOA voor meer uitleg:

Consult en medicatie

Heb je een (zelf) test gedaan en is daaruit gekomen dat je een SOA hebt? Bij ons kun je snel en discreet een online consult doen en vervolgens medicatie thuisgestuurd krijgen. We maken onderscheid tussen een SOA consult en PrEP consult.

SOA consult en medicatie

Heb jij een zelftest gedaan of SOA test laten doen en ben je positief getest met een van bovengenoemde SOA’s? Dan heb je een behandeling nodig. Bij de SOA Direct Kliniek kun je nu een online consult doen, om vervolgens de medicatie thuisgestuurd te krijgen. Het is ook mogelijk om een consult in Ederveen te laten plaatsvinden en direct de medicatie mee te krijgen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via het contactformulier, om een afspraak te maken. Kosten zijn inclusief medicatie, BTW en verzendkosten.

Tarief consult + medicatie: 45 euro

PrEP consult en medicatie

Door jezelf te beschermen met PrEP, zorgt de pil wanneer je in aanraking komt met hiv, dat de besmette cellen niet kunnen binnendringen. Bij de SOA Direct Kliniek kun je nu een online consult doen, om vervolgens de medicatie thuisgestuurd te krijgen. Het is ook mogelijk om een consult in Ederveen te laten plaatsvinden en direct de medicatie mee te krijgen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via het contactformulier, om een afspraak te maken. Kosten zijn inclusief BTW.

Tarief consult: 90 euro (consult + medicatie)

Na het consult nemen we contact met je op voor medicatie. Na het eerste consult en medicatie (voor 1 maand), kun je nog 3 herhaalrecepten krijgen voor €57,50 per recept.