Wat is chlamydia?

In Nederland is chlamydia de meest voorkomende SOA. Het is een infectie die wordt veroorzaakt door de chlamydia trachomatis bacterie. Deze bacterie kan tijdens (onbeschermd) seksueel contact tussen twee personen worden overgebracht. Niet alleen door penetratie, maar ook door direct contact van de slijmvliezen van de keel, vagina, plasbuis of de anus. Slijmvliezen kunnen ook tijdens een vrijpartij via vingers of speeltjes overgedragen worden. Een chlamydia infectie die niet wordt behandeld kan bij zowel bij vrouwen als ook bij mannen er voor zorgen dat je minder vruchtbaar bent. Door condooms te gebruiken verklein je de kans om een chlamydia op te lopen.

Symptomen chlamydia

Chlamydia merk je niet altijd. Je kunt het ook ongemerkt doorgeven. Eén tot drie weken na de besmetting met chlamydia kun je de eerste klachten krijgen. Deze klachten zijn voor vrouwen en mannen verschillend.

Voor vrouwen kun je denken aan pijn of branderig gevoel bij plassen of na het vrijen, bloedverlies als je niet ongesteld bent, meer of abnormale vaginale afscheiding, jeuk bij anus, erge pijn in onderbuik mogelijk met koorts. Voor mannen kan het pijn of een branderig gevoel bij plassen geven, pijn in de balzak, afscheiding uit de plasbuis of jeuk bij de anus. Dit zijn slechts enkele symptomen.

Wil je zeker weten of je chlamydia hebt? Doe een zelftest of laat een test afnemen bij je huisarts of bij een van onze huisartsen.

 

Meer lezen over SOA's?

Meer weten over de diverse SOA’s die er zijn? Klik op de SOA voor meer uitleg:

Consult en medicatie

Heb je een (zelf) test gedaan en is daaruit gekomen dat je een SOA hebt? Bij ons kun je snel en discreet een online consult doen en vervolgens medicatie thuisgestuurd krijgen. We maken onderscheid tussen een SOA consult en PrEP consult.

SOA consult en medicatie

Heb jij een zelftest gedaan of SOA test laten doen en ben je positief getest met een van bovengenoemde SOA’s? Dan heb je een behandeling nodig. Bij de SOA Direct Kliniek kun je nu een online consult doen, om vervolgens de medicatie thuisgestuurd te krijgen. Het is ook mogelijk om een consult in Ederveen te laten plaatsvinden en direct de medicatie mee te krijgen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via het contactformulier, om een afspraak te maken. Kosten zijn inclusief medicatie, BTW en verzendkosten.

Tarief consult + medicatie: 45 euro

PrEP consult en medicatie

Door jezelf te beschermen met PrEP, zorgt de pil wanneer je in aanraking komt met hiv, dat de besmette cellen niet kunnen binnendringen. Bij de SOA Direct Kliniek kun je nu een online consult doen, om vervolgens de medicatie thuisgestuurd te krijgen. Het is ook mogelijk om een consult in Ederveen te laten plaatsvinden en direct de medicatie mee te krijgen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via het contactformulier, om een afspraak te maken. Kosten zijn inclusief BTW.

Tarief consult: 90 euro (consult + medicatie)

Na het consult nemen we contact met je op voor medicatie. Na het eerste consult en medicatie (voor 1 maand), kun je nog 3 herhaalrecepten krijgen voor €57,50 per recept.