Online PrEP consult

Als je jezelf beschermt met PrEP en in aanraking komt met hiv, dan zorgt de pil ervoor dat het virus geen cellen kan binnendringen om zich daarin te vermenigvuldigen. Zo blijf je hiv-negatief. PrEP werkt alleen als je genoeg van de werkzame stof in je bloed hebt voordat je in aanraking komt met hiv.

Echter adviseren wij om altijd een condoom te gebruiken, om het risico op hiv en andere soa besmettingen zo klein mogelijk te houden.

Hoe gebruik ik PrEP?

Meestal neem je eenmaal daags 1 pil van het middel Truvada of een generieke (merkloze) variant ervan. Dagelijks gebruik van PrEP wordt wereldwijd het meest toegepast.

PrEP blijkt ook goed te kunnen werken als je het alleen gebruikt rond dagen dat je seks hebt. Dit noemen we periodiek of intermitterend gebruik. Mensen die hun seksactiviteiten goed kunnen plannen kunnen voor die optie kiezen.

Je neemt bij intermitterend gebruik een dubbele dosis (twee pillen) 2 tot 24 uur VOOR de seks en vervolgens 24 en 48 uur later nog één pil.

In het geval dat je meerdere dagen achtereen seks hebt, ga je hiermee door totdat je tweemaal een pil hebt genomen na het laatste sekscontact. Bekijk hier het schema voor inname van PrEP medicatie. 

Voor meer informatie lees je hier het PrEP protocol.

Tarief consult: 90 euro (consult + medicatie recept)

Na het consult nemen we contact met je op voor medicatie. Na het eerste consult en medicatie (voor 1 maand), kun je nog 3 herhaalrecepten krijgen voor €57,50 per recept.

Vul het consult in